Bränt bröd skyr elden.

Jag är tokig i bränt bröd. Mitt hårt bakade autolysbröd är farligt och sjukt gott, även när det är gammalt och torrt. Då rostar man det lite för hårt och så blir det ännu farligare och ännu godare. Farligt för att det är bränt så klart. Vi bor ju i landet där allt bränt är farligt. Egentligen är det konstigt att inte livsmedelsverket förbjudit folk att baka eget bröd. Jag fantiserar om att jag verkligen har kunskaperna till att baka riktigt bröd, och tiden, som Johan och Martin. Jag drömmer om att mitt löjligt enkla bröd faktiskt är bakat i en riktig ugn och inte i mitt spruckna lerkärl för kyckling. Lite "solens mat"drömmar och att det finns annat fantastiskt i mitt bageri än mitt brända bröd. Allt smakar underbart, speciellt med nutella på och i. Det fanns en tid då jag tyckte om nutella på allt bröd. Nu mår jag illa om jag har nutella på fabriksbröd. Nutella ska ätas på riktigt bröd, bränt bröd. Den där vidirga bismaken som finns i allt bake off bröd skär sig "en aning" mot nutellan. Man vill även slippa svampigt inkråm. Svampigt inkråm med nutella är som ... är som sur grädde på favorit tårtan eller iskristaller i en Dublin mudslide (Ben&Jerrys absolut bästa). Nutella är värt sitt bröd. Det är föresten allt gott pålägg. Så jag fortsätter drömma och fakear att jag kan baka på riktigt och så har jag satt en rågsur som en liten förhoppning att jag kanske i framtiden lyckas baka fler himmelska bröd som är värd sitt pålägg. Ska skaka min surdeg nu innan jag går och lägger mig och drömmer om bränt bröd.


RSS 2.0