Jag äter inte lamm av religösa skäl

Min snart fyraårige son funderar ibland på att bli vegetarian. Jag som är en stolt och lite militant köttätare, har haft flera ideologiska och som det visat sig, religiösa samtal med min son, om kött.

Allt började med hans stora intresse för djur. Han älskar djur, alla djur och speciellt får. Får är söta snälla och gulliga. När han började koppla ihop djuren med maten på tallriken, fick han starka samvetskval. Det stora problemet har dock varit att skinka och kyckling är så gott. När vi mitt i denna process läste om Israels uttåg ur Egypten då flippade han fullständigt. GUD ÄR DUM!! Det var det värsta han hört, Gud sa ju åt alla fäder att ta ett lamm och slakta det. Att det var för att alla förstfödda pojkar i dessa hem skulle överleva och en viktig profetisk bild som pekade på messias spelade inte någon roll. Vad jag en sa för att förklara så kunde inget ändrade på det fruktansvärda att lammen slaktades och på Guds befallning därtill.

Idag har min son accepterat att Gud är kärleksfull, men de är inte överens om lammen. Han vägrar benhårt att äta lamm. Att vi upptäckte svt play och fåret Shaun, har liksom inte hjälpt. Fåren har fått ytterligare plus på sitt konto och barnprogrammet har även hjälpt min son med en annan del av hans köttmoral. Han har nämligen alltid gillat bacon och bacon äter han med rent samvete, för grisar är nämligen väldigt elaka djur, (speciellt i fåret Shaun) så de "förtjänar" att bli bacon. Dessa TV grisar och bacon till raggmunkarna, är min sons enda erfarenheter av grisar (och en och annan skinkskiva) så jag kan ju knappast klandra honom. Nu när det är påsk blir det så underbart komiskt. Min son vägrar att delta i påskfirandet när vi ska äta lamm (det djur som ingen religion ser som orent) för att istället bara vilja äta fläsk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0