Gammalt mjöl i påsen

Jag antar, efter två försök med surdeg, att mitt ekologiska rågmjöl är för gammalt då degarna inte förvandlas till chokladmousse, utan till skiktad äckelsmet. Det kanske inte behöver sägas men båda har åkt i slasken och som tröst plockade jag fram paketet med Manitoba Cream, som stått och väntat på en uppgift. Efter en heldag vid ”baktråget” har jag insett att mjölet är en nästan lika bra uppmuntran som B&Js. Manitoba Cream är ett, troligen importerat, mjöl av vårvete med tillsatser av extra veteprotein och askorbinsyra. Bakkemi när den är som bäst. Ärligt så struntar jag i om mjölet kommer från andra sidan jorden, det här är riktigt roligt. Man får köra degblandaren tills man är säker på att man förstört degen och skapat det förhatliga tuggummitillstånd man får på en vanlig vetedeg man kör för länge, för att istället upptäcka att degen är fantastisk och precis lagom knådad. Jag ska, så snart jag jobbar inne i stan igen, bege mig till ICA och hämta hem fler paket och en baguetteplåt måste nog beställas snart. Efter fyra rejäla satser bröd är tillfredställelsen nära nog total och jag vill tro att det inte är långt kvar tills vi bakat bort fabriksbrödet för alltid ur vårt hem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0